پیمانکاران برای اجرای تکنیک تیلتآپ، بنا به نوع سازه و کاربردهای پانل میتوانند در سه روش، آن را انجام دهند که عبارتند از:
- سیستم تیلتآپ - جعبهای؛ در این تکنیک سیستم سازهای متشکل از دیافراگمهای سقف و دیوارهای بتن مسلح بوده که تکنیک تیلتآپ روی دیوارها انجام میشود. در این روش، دیافراگمهای سقف بارهای جانبی وارده بر سازه را به دیوارهای بتن مسلح منتقل میکنند. بیشتر ساختمانهای ساخته شده از این روش استفاده میکنند.
- سیستم تیلتآپ - قاب صلب؛ در این روش، تعدادی قاب خمشی بتن مسلح صلب است که در دو جهت عمود روی هم قرار میگیرند. وظیفه باربری ثقلی و جانبی سازه در این سیستم برعهده این قابها است. سیستم تیلتآپ به روش قاب صلب نسبت به سیستم جعبهای، از سهولت بیشتر، امکان ایجاد تغییرات و توسعه احتمالی در طول دوره ساخت و ساز وجود دارد.
- سیستم تیلتآپ – ترکیبی؛ همانطور که از نام این روش معمول است، تکنیک مورد استفاده ترکیبی از دو سیستمی قبلی یعنی قاب صلب و جعبهای خواهد بود. در این حالت اعلب در یک راستای اصلی پلان از دیوارهای برشی و در راستای عمود بر آن از قابهای خمشی بتن مسلح استفاده میشود.
کاربرد سیستم تیلتآپ
این روش برای اجزای غیر بتنی و ساخت ساختمان های کوتاه مرتبه ( تا 4 طبقه) و ساخت سازه های بزرگ مقیاس کاربرد دارد.
مزایای و ویژگیهای سیستم تیلتآپ
تکنیک و روش ساختمانی تیلتآپ، مسلما جدیدترین و سادهترین روش قالبسازی ساختاری و شیبدار در بازار ساخت و ساز جهانی است. این تکنیک که مفهوم لگو را به خود گرفته است، اصول قالببندی شیبدار را فوقالعاده ساده میکند. قیمت سیمان ساخت ساز با تکنیک تیلتآپ باعث صرفهجویی در وقت، انرژی و پول میشود و جایگزین مطمئنی برای هر نوع روش دیگری است. تکنیک Tilt-Up مزایایی زیادی دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرعت بالا در اجرا
- مقرون به صرفه بودن
- کاهش هزینهها و مواد اولیه
- قابلیت طراحی مدولار
- سهولت در اجرا
- در دسترس بودن تجهیزات، قطعات مورد استفاده و مواد اولیه آن
- عدم نیاز به نیروهای انسانی متخصص
- سازگار با محیط زیست
- مقاوم در برابر هوازدگی، محیطهای خورنده، حرارت در صورت اجرای مناسب
- عایق حرارتی و کاهش هزینههای گرمایشی و سرمایشی ساختمان
- عایق صوت

معایب سیستم تیلتآپ
با اینکه سیستم تیلتآپ، یک تکنیک به صرفه و جذاب است، اما این روش برای هر پروژه ساختمانی مناسب نیست. زیرا ممکن است دارای محدودیت و معایبی باشد که عبارتند از:
- عدم قابلیت استفاده در سازههای بلند مرتبه
- وجود محدودیت در زمینه طراحی به سبب الزام وجود دیوارهای سازهای
- وجود محدودیت در نماها پیچیده
- وزن بیشتر نسبت به سایر سیستمهای متداول
- عدم امکان تغییر در ابعاد قطعات پس از طراحی
- نیاز به کارگاههای بزرگ برای اجرای این روش
- عدم تامین انتظارات در زمینه صدابندی کوبهای سقفهای بین قطعات
- عدم امکان تغییر مدارهای تاسیساتی و الکتریکی پس از اجرا به صورت توکار
قیمت سیستم تیلتآپ
هر پروژهای در سیستم تیلتآپ، منحصر به فرد است. بنابراین مقایسه هر یک از روشهای ساختاری از نظر هزینه بر هر فوت مربع غیرواقعی خواهد بود.
به طورکلی، تکنیک Tilt-Up در مقایسه با سایر روشها با افزایش متراژ مقرون به صرفهتر میشود، زیرا کارآیی بیشتر به عنوان صرفهجویی در مقیاس تحقق مییابد.
همچنین از آنجایی که برپایی صفحات بتنی در تکنیک تیلتآپ به سرعت انجام میشود و ساختارهای جدید زودتر محصور میگردد، پس از محصور شدن سازهها، کارگران، ابزار و لوازم آنها زودتر آزاد خواهند شد.
این مزیت علاوه بر اینکه باعث میشود پیمانکاران کنترل بیشتری بر روی پروژه داشته باشند، نیروی کار، مواد و پانلها در کوتاهترین زمان و هزینههای پایین نسبت به روشهای دیگر سازه را به اتمام میرسانند.